23 Temmuz 2007 Pazartesi

En İyi SOA Ürünleri

Merhaba, blogu yeni adresine taşıdık. Bekliyoruz.

soa-tr.com

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,

SOA World'un seçimleri ile ilgili linkteki haber maalesef eksik, zira her kategoride 4 tane kazanan firma olması gerçekten anlamsız. Buradaki firmalar finale kalanlar. Kazananlara gelince hatırı sayılır miktarda odulu TIBCO aldı:
http://www.tibco.com/company
/news/releases/2007/press835.jsp

Tabii ki burada application server kategorisinin olması yoruma açık bir konu. Bu bana da SOA yaklaşımı ile ilgili pazarda hala bulanıklık olduğunu düsündürüyor. Bulanıklığın sebeplerinden biri de bazı application server tabanlı vendorların şu anda SOA oyuncusu olarak pazarda yer almaları.
Buradaki rating okuyucular tarafından yapılmış. Dolayısı ile ürünün iyiliği ile tüketicilere yansıyan algılanışının bir birleşimi. Bu bağlamda yaklaştığımızda birbiri tarafından satın alınmış ya da birleşmiş firmaların ürünlerinin ayrı ürünler gibi yer alması anlaşılabilir. Kaldı ki bu birleşmeler de her zaman gerçek bir engegrasyonla sonuçlanmayabiliyor, ürünlerin bir potada eritilmesi ve tek bir ürün haline gelmesi zaman alıyor.

Mehmet Akyüz dedi ki...

@hande,

Bildiğin gibi SOA sadece ürün ve teknolojilerin değil vendor politikalarının, pazarlama taktiklerinin de önemli olduğu bir alan.

SOA'daki hakimiyet birçok firma için açılan yepyeni bir gelir kaynağı olacak.

Bunlar yüzünden iş asıl kullanıcılara düşüyor. İlgili kişiler SOA tekniklerini ve kavramlarını doğru öğrenip, vendor-bağımsız ama güçlü SOA yapılarını oluşturmak durumunda.